Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Dan Brown: Inferno

Inferno-cover
„A trăi în lume fără a deveni conştient de înţelesul ei este ca şi când ai rătăci într-o mare bibliotecă fără a atinge nici o carte.”(Dan Brown)

Cheia cărţii.

Ultimul roman al lui Dan Brown şi al patrulea din seria de aventuri ale lui Robert Langdon, „Inferno”, este o combinaţie de mister, thriller, istorie şi cultură, ce te poartă într-o călătorie pornind din Florenţa la Venetia şi apoi la Istanbul.

Cartea are un caracter dinamic şi este foarte ingenios contruită, iar elementele prezente sunt cele cu care ne-a obişnuit deja Brown: un om de ştiinţă nebun, cu un ţel bine definit, un mister greu de dezlegat, simboluri extrase din Divina Comedie de Dante, mesaje secrete, elemente de artă şi de istorie şi o inevitabilă catastrofă de proporţii planetare.

Creaţia acestui autor evoluează în timp, educând cititorul şi dezvoltându-i gândirea, reuşind să stârnească multă admiraţie, dar şi ură. Un lucru foarte important îl reprezintă faptul că această lectură te stimulează pe tine, ca cititor, să gândeşti, să-ţi adresezi întrebări, să judeci şi să faci unele alegeri.

Povestea cărţii.

Robert Langdon este profesor de simbolistică la Harvard. Acesta se trezeşte, dezorientat, într-un spital, iar din cauza unei răni la cap, nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo.

Când lumea profesorului se transformă în haos, acesta se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânară a carei prezenţă de spirit îi salvează viaţa.

Langdon realizează că se află în posesia unei înşiruiri de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă, un geniu care este dominat de doua mari pasiuni: sfârşitul lumii şi poemul epic „Infernul” al lui Dante Alighieri, cele două devenind chiar obsesii. Robert  şi Sienna descoperă o gramadă de pasaje ascunse şi de secrete vechi.

Langdon este un personaj care evoluează de la simplul profesor inteligent de simbologie la un actor mult mai implicat în soarta umanităţii. Acesta se angajează emoţional în luarea unor decizii dure şi iminente. El trebuie să răspundă unor provocări ale medicinei moderne, fără a uita de subiectul important al existenţei umane.

Consider că, nucleul cărţii îl reprezintă problema de ordin mondial, mult mai gravă decât găurile din stratul de ozon sau efectul de seră, şi anume suprapopularea Planetei.

Motive să citeşti.

  • Pentru că Dan Brown reușește să surprindă încă o dată prin naturalețea cu care pune piesă lângă piesă pentru ca realitatea din universul fictiv să aibă coerență și să te țină, ca cititor, cu sufletul la gură.

 

  • Pentru că această lectură îţi va deschide anumite portiţe către răspunsuri la întrebări pe care până acum nu le ştiai semnificaţia.

 

  • Pentru că “Atent, ingenios, bine documentat… Dan Brown este maestrul suspansului inteligent.” – The Wall Street Journal

 

  • Pentru că “Ceea ce face Dan Brown, într-o manieră care atrage milioane de oameni din toate colţurile planetei, este să spună poveşti care ne amintesc că lumea este mai mult decât pare.” – The Independent

 

  • Pentru că ai ocazia să afli foarte multe lucruri interesante citind „Inferno” asta dat fiind faptul că Dante a fost ghidul principal al acestei nebunii pe care o constituie cartea lui Brown., iar acest lucru a făcut din acastă carte, una excepţională.

 

Despre autor.

Dan Brown, o personalitate controversată care ştie să facă senzaţie. Scriitor desăvârşit, el are un talent aparte, îmbinând în creaţiile sale: cultura, istoria, simbologia şi geografia. Născut la 22 iunie 1964, în New Hampshire, S.U.A., a absolvit Amherst cu specializare în spaniolă şi engleză, după care a fost o perioadă muzician. Următorul său loc de muncă a fost la şcoala Lincoln Akerman, unde a predat limba engleză.

Brown are un stil aparte: este interesat de criptografie, simboluri şi artă, toate acestea împletindu-se strâns în romanele lui poliţiste, thriller, de suspans şi mistice.

Ce mai poţi citi de la acelaşi autor.

Îngeri şi Demoni, Codul lui Da Vinci, Simbolul pierdut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares