
Dale Carnegie: Secretele succesului
„Modestia cu care iti spui punctul de vedere ii va face pe ceilalti mai receptivi, te vor contrazice mai putin atunci cand se dovedeste ca ai gresit.”( Dale Carnegie)
Aparut la Editura Curtea Veche, Secretele succesului, scrisa de Dale Carnegie, este un adevarat ghid motivational care a reusit sa schimbe o multime de vieti. Sfaturile pe care aceasta carte le ofera au fost foarte apreciate de cititorii din intreaga lume.
„Dale Carnegie spunea ca <<succesul inseamna sa obtii ceea ce vrei, iar fericirea inseamna sa vrei ceea ce ai obtinut>>.
Dar ce anume isi doresc oamenii? Ei bine, de cele mai multe ori, e vorba despre cariera ascendenta, prieteni de incredere, o familie iubitoare, un trai decent… si altele asemenea. Desigur, motivele pentru care un om isi doreste ceva anume sunt complet personale, insa metodele prin care isi poate atinge obiectivul sunt general valabile. Iar metodele din cartea de fata au fost testate de peste 15 milioane de cititori de pe cinci continente, pe parcursul a trei sferturi de secol. Volumul de fata a ajuns, cu timpul, sa fie cea mai vanduta carte motivationala publicata vreodata.
Sfaturile lui Dale Carnegie va arata cum sa deveniti un interlocutor agreabil, de ce e bine sa faceti complimente dezinteresate, cand e cazul sa va retrageti dintr-o disputa, ce anume trezeste dorinta de cooperare a partenerilor, cum sa faceti o buna impresie de la prima intalnire, cat de important de zambetul, prin ce strategii va puteti autopromova in ochii celorlalti, in ce fel puteti adresa critici fara sa provocati resentimente, de ce e recomandat sa va admiteti propriile greseli inainte de a le face reprosuri altora, cat de adevarat e proverbul care spune ca <<vorba dulce mult aduce>>, cum sa raspundeti la plangerile altora, unde se termina sinceritatea si incepe brutalitatea, de ce nu functioneaza pe termen lung strategia de a da ordine, cum sa va ajutati ajutandu-i pe ceilalti- si multe altele.
Carnegie dovedeste ca, in cele din urma, ceilalti ne vor trata exact asa cum ii tratam. Comportamentul interlocutorilor oglindeste propriul comportament.”
„E cartea care mi-a schimbat viata.”- Warren Buffett
„Cea mai de succes carte motivationala din toate timpurile…Carnegie n-a fost, nicidecand, mai actual.”- The Times
„E o carte care m-a ajutat nespus in viata. Cred ca fiecare ar trebui sa o citeasca.”- Jenny Colgan in The Independent on Sunday
„O carte fara clisee, care va va arata cum sa deveniti o persoana mai buna. Un gid practic, usor de parcurs.”- Spirit& Destiny
Citate preferate:
„Nu iti aşterne un ranjet pe chip. Nu pacaleste pe nimeni. Imbraca-ti chipul cu un suras adevarat, cu multa lumina in ochi, ce vine din suflet si incalzeste inimile celorlalti.”
„Da-ti silinta sa vezi lucrurile din perspectiva celuilat.”
„Daca in inima cuiva clocotesc sentimente de ura si de dispret fata de tine, niciun principiu al logicii nu il va face sa vada lucrurile asa cum vrei tu.”
„Majoritatea celor care incearca sa-i atraga pe ceilalti de partea lor vorbesc prea mult.”
DALE CARNEGIE ( pe numele lui real Dale Carnegey) s-a nascut pe 24 noiembrie 1888 la o ferma saraca din Missouri si s-a stins din viata pe 1 noiembrie 1955, la Forest Hills, New York. Este considerat cel mai mare autor de literatura motivationala al secolului XX.
[…] In 1936, Dale Carnegie publica How To Win Friends and Influence People, cartea de fata, care a inregistrat inca de la publicare un succes rasunator. De-a lungul anilor, aceasta lucrare, considerata opera de referinta a lui Carnegie, s-a vandut in peste 15 milioane de exemplare. Ea a fost tradusa in toate limbile de circulatie internationala, iar in limba romana a aparut la Curtea Veche pentru prima data in anul 1997.
[…] Eforturile lui Dale Carnegie de raspandire a unor metode prin care ne putem optimiza relatiile cu semenii si cu lumea au fost continuate de Fundatia Carnegie. Cursurile pe care Carnegie insusi le-a initiat si predat sunt frecventate si astazi de zeci de mii de oameni din intreaga lume, confirmand actualitatea si utilitatea metodelor scriitorului. Aprofundarea acestor practici e viatala pentru toti cei care doresc sa ocupe posturi importante in ierarhiile companiilor occidentale.