Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Cum luăm decizii bune cât ai clipi? Blink, de Michael Gladwell

„Reactiile noastre intuitive sunt adesea in competitie cu tot soiul de interese, emotii si sentimente. Deci, cand ar trebui sa ne incredem in instinctele noastre si cand sa le ignoram?”

Blink este un volum despre arta de a evalua situatii „dintr-o privire” si a gândi fara analize profunde. Despre motivele pentru care si modalitatile in care putem să stim uneori „din prima” care este adevarul intr-o situație.

După bestsellerul The Tipping Point, în care Malcolm Gladwell a redefinit felul în care percepem lumea exterioară, în Blink, el revoluționează felul în care înțelegem lumea interioară.

Pornind de la studii de ultimă oră din domeniul neuroștiinței și al psihologiei pentru a demonstra că diferența dintre o decizie bună și una greșită nu stă atât în volumul de informații cu care lucrăm, cât în capacitatea de a ne concentra asupra unor detalii esențiale, Gladwell ne învață cum putem lua decizii mai bune – acasă, la birou și în viața de zi cu zi.

„Gladwell ilustrează cu măiestrie un aspect al vieții noastre mentale pe care ne bazăm într-o măsură covârșitoare, dar pe care foarte rar îl analizăm, anume abilitatea de a face judecăți rapide și de a lua decizii spontane, edificatoare. O carte incitantă și o experiență foarte plăcută.” Donna Seaman, Booklist

blinkgladwell

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares