Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
snapseed
Autori internationali

Christophe Andre: 3 minute de meditație

39920067_2333549523328847_5135464323920953344_n,,Când suntem în starea de conștiință deplină, suntem prezenți în viața noastră. În mod intens, atent, suntem prezenți pe deplin, și nu în replică. E foarte simplu să începem, să experimentăm. Haideți să încercăm acum: observați în ce constă experiența momentului de față, fără să schimbați ceva: respirația, corpul, sunetele, senzațiile de ansamblu, gândurile…”- Christophe Andre

Apărută la Editura TREI 3 minute de meditație este un adevărat ghid despre conștientizarea deplină, care este una dintre cele mai bune metode de meditație.

Meditația este o practică veche de peste două mii de ani. Departe de a fi apanajul Orientului, ea este întâlnită la mulți mistici și călugări creștini. În prezent capătă tot mai mult teren în lumea occidentală, în varianta ei laică- meditația conștiinței depline sau mindfulness, cum mai este cunoscută în spațiul anglofon. Poate fi practicată în viața de zi cu zi, în cabinetele medicilor și ale psihoterapeuților, în scurtele pauze impuse de munca epuizantă la birou. Beneficiile ei au fost demonstrate de numeroase studii: serenitate, forță, luciditate, o mai bună sănătate fizică și psihică, dar și posibilitatea de a rezista umbrelor timpului nostru: digitalizarea excesivă a vieții, însingurare, solicitări multiple.

În cartea sa, Christophe Andre ne propune 40 de exerciții accesibile, simple, care să ne aducă în contact cu noi înșine și cu lumea înconjurătoare, dezvăluindu-ne poate fațete necunoscute ale noastre, ale ei, sau ajutându-ne să vedem nuanțe acolo unde mai înainte vedeam doar culori uniforme.

Cele 40 de exerciții nu au menirea de a fi receptate toate dintr-o dată, ci autorul sfatuiește ca fiecare zi sa fie alocată unui exercițiu anume, pentru a avea timp de a reflecta asupra acestora și de a le asimila în mod corespunzător.

Dacă ești începător în practicile meditației, atunci această carte vine în ajutorul tău pentru a te îndruma pe drumul inițierii în tainele conștientizării de sine. Dacă, în schimb, ai deja o vastă experiență în acest domeniu, atunci acest ghid este numai bun pentru a-ți completa practiciile personale.

Christophe Andre te îndeamnă, prin sfaturile și exercițiile sale, să fii prezent în viața ta, să fii conștient pentru că, doar atunci, vei începe să trăiești cu adevărat.

3 minute de meditație este o carte ca o gură proaspătă de aer care îți schimbă complet viziunea asupra lumii și asupra a tot ceea ce te înconjoară.

Citește această carte scrisă cu măiestrie de Christophe Andre și îndrăznește să trăiesti cu adevărat.

Citate preferate:

,,Trebuie, deci, să medităm asupra a ceea ce ne face fericiți, căci, odată ce suntem fericiți, avem totul și, dacă nu suntem fericiți, facem totul pentru a fi. Ceea ce te sfătuiam mereu, învățăturile mele, pune-le în practică și meditează asupra lor, până când vei ajunge să înțelegi că în ele vei găsi elementele artei de a trăi bine.”- EPICUR

,,Când dansez, dansez; când dorm, dorm; iar când mă plimb solitar într-o livadă frumoasă, dacă se  întâmplă uneori ca gândurile să-mi fie invadate de alte cele venite aiurea, mi le readuc pe drumul plimbării mele, în livadă, în blânda singurătate și în mine.”- MONTAIGNE

,, Există două procese pe care oamenii nu le pot opri cât timp trăiesc: respirația și gândirea. În realitate, putem sa ne abținem de la a respira mai mult decât putem să ne abținem de la a gândi. Și, dacă reflectăm, această incapacitate a noastră de a ne opri gândirea, de a nu mai gândi, este o constrângere îngrozitoare.”- GEORGE STEINER

,,Dacă aveți timp să respirați, atunci aveți timp să meditați.”- AJAHN CHAH, CĂLUGĂR EREMIT ȘI MAESTRU DE MEDITAȚIE BUDISTĂ

,,Recunoștința se bucură de ceea ce datorează, pe când amorul propriu ar prefera să-și uite îndatoririle.”- ANDRE COMTE-SPONVILLE

1001466-portraits

Sursă foto: Google images

Despre autor.

CHRISTOPHE ANDRE este psihoterapeut, medic psihiatru la Spitalul Sainte-Anne din Paris și profesor la Universitatea Paris X. Editura Trei a tradus mai multe titluri ale autorului francez, printre care: Cum să ne purtăm cu personalitățiile dificile; Imperfecți, liberi și fericiți; Despre arta fericirii; Confesiuni psy; Trei prieteni, în cautarea înțelepciunii (scrisă împreună cu Alexandre Jollien și Matthieu Ricard).

De la același autor poți achiziționa de pe www.thebookclub.ro și cărțile: Și nu uita să fii fericit, Despre arta fericirii și Seninătatea. 25 de povestiri despre echilibrul interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares