Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Charles Dickens: O poveste de Craciun

craciun3
“Gândeşte-te la fericirile tale din acest moment, din care fiecare om are multe; nu la nefericirile trecute, din care fiecare om are câte ceva.”( Charles Dickens)

Cheia cartii.

Povestea nemuritoare a lui Charles Dickens creioneaza perfect semnificatia sarbatorii de Craciun, in care toti suntem binevoitori, milosi si rasplatim cu zambete pe toti cei din jurul nostru.

“Poveste de Craciun” reprezinta o minunata cale de a intelege spiritul acestei sarbatori magice, o parabola a vietii renascute, este o adevarata capodopera ce impresioneaza prin mesajul ei emotionant conturat de iubire si iertare.

O carte ce poate sa imbuneze inimile oamenilor si sa transforme suferinta in multumire, zambete si iubire.

Povestea cartii.

Protagonistul cartii este reprezentat de Ebenezer Scrooge care este un bancher zgarcit si avar, care e obsedat de bogatie si nu daruieste nici macar celor nevoiasi . El trateaza cu indiferenta si raceala pana si pe singurele persoane care tin la el : nepotul sau si Bob Cratchit, angajatul sau. Din cauza suferintelor din trecut Scrooge nu poate sa se bucure de adevaratul Craciun.

In seara de Ajun, ii apare in vis Jacob Marley, prietenul sau mort de 7 ani, care il avetizeaza sa nu mai traiasca in acest mod deoarece va suferi foarte mult si va ajunge sa fie legat de lanturile avaritiei sale. I se mai infatiseaza si 3 spirite care reprezinta trecutul, prezentul si viitorul. Spiritul Craciunul Trecut ii arata suferinta care l-a facut sa devina asa, Spiritul Craciunului Prezent oamenii din jurul lui si cum poate fi el de folos, iar Spiritul Craciunului Viitor, ii arata moartea care, daca nu isi va schimba modul de viata, va fi linistita dar urata, dominata de singuratate.

Stafia lui Marley, bunul sau prieten, i-a aratat drumul pe care trebuie să-l parcurga ca sa se indrepte.. Oare va fi în stare Scrooge sa uite tot raul, toată avaritia si sa fie asa cum a fost inainte ? Craciunul face nenumărate miracole, iar batranul avar este unul dintre ele.

Motive sa citesti.

Pentru ca este o poveste minunata care confirma prezenta miracolelor de Craciun, faptul ca oamenii se pot schimba si cum magia acestei sarbatori ne invalyuie pe toti si ne umple sufletele de bucurie, dragoste si caldura.

Pentru ca este genul de carte pe care trebuie sa o citesti o data in viata si care te va ajuta sa iti schimbi putin atitudinea fata de tot ceea ce te inconjoara si sa fii mai ingaduitor.

Pentru ca este un motiv perfect pentru o adunare de familie in care toti stau si asculta aceasta frumoasa poveste potrivita pentru orice varsta.

Despre autor.

Charles Dickens este un scriitor englez reprezentativ pentru realismul secolului al XIX-lea.

Spre deosebire de multi romancieri moderni, Dickens este un povestitor traditional care foloseste tehnici teatrale cum ar fi secretele, surprizele, coincidentele pentru a sublima si a descoperi tiparele universale aflate dincolo de aparente. Formula lui de fictiune, exprimata in prefata la “ Casa cu fantome”, isi propune sa dezvaluie “latura romantica a lucrurilor familiare”.

Ce mai poti citi de la acelasi autor.

Marile speranțe, Aventurile lui Oliver Twist, David Copperfield, Martin Chuzzlewit, Dombey și fiul, Timpuri grele, Dugheana cu vechituri (Pravalia cu antichități), Documentele postume ale clubului Pickwich, Nicholas Nickeby, Barnaby Rudge, Poveste despre două orașe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares