Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Topuri si Liste

Cărţile din spatele noilor seriale semnate Shonda Rhimes

Celebră pentru producțiile Grey’s Anathomy, Scandal și How to Get Away With Murder, Shonda Rhimes și-a unit de curând forțele cu Netflix  și are deja pregătite opt seriale care sunt în curs de dezvoltare. „Ne-am dorit ca noul Shondaland să fie un loc în care să putem diversifica poveștile pe care le spunem, unde colegii noștri pot  evolua creativ, și unde noi, ca echipă, să venim la birou plini de entuziasm”, a declarat Rhimes. „Ted, Cindy și toată echipa Netflix sunt partenerii ideali pentru a face lucrurile să se întâmple. Acesta este Shondaland 2.0.”

Ceea ce nu știai însă, este faptul că patru din aceste proiecte viitoare au la bază romane mult apreciate de critici. Vrei să afli sursa de inspirație a faimoasei producătoare pentru următoarele ei seriale care vor reuși, cu siguranță, să încânte membrii Netflix din toată lumea? Iată aici lista celor patru:

  1. Seria de cărți “Bridgerton” scrise de Julia Quinn

139223-popular-tumblr-laptop-backgrounds-1920x1080

Această serie aduce în prim-plan povești din înalta societate învăluite în atmosfera Angliei de la începutul aniilor 1800. “Bridgerton” înfățișează o lume plină de putere, trădare, sex și dragoste. Însă, toate aceste se bazează pe o mentalitate a egalității de gen din secolul 21, deoarece, după cum spune Quinn, „descrierea unei relații sănătoase în literatură este cel mai revoluționar lucru pe care îl puteți face”. Inițial a apărut drept o triologie, însă datorită popularității a ajuns la un număr de opt volume.

  1. „The Warmth of Other Suns” de Isabel Wilkerson

a1pa5ofqwel

Isabel Wilkerson, câștigatoare a premiului Pulitzer, urmărește în această carte să definească istoria a Marii Migrații, perioada dintre 1915 și 1970 în care șase miloane de afro-americani au fost nevoiți să părăsească  Sudul și să încerce să își găsească o viață mai bună în Nord, în orașe ca Chicago, Philadelphia, New York, Detroit sau Los Angeles. Cartea explorează circumstanțele politice și culturale care i-au determinat pe afro-americani să facă acest pas și modul în care s-a modelat cultura americană după acest eveniment. “The Warmth of Other Suns” înfățișează o poveste reală a Americii, căreia, de multe ori, nu i se acordă importanța cuvenită.

  1. „Reset: My Fight for Inclusion and Lasting Change“ de Ellen Pao

reset-1532045401

Memoriile lui Pao detaliază anii ei în cadrul companiei în care lucra și procesul pe care l-a intentat împotriva angajatorului ei, proces care a fost foarte mediatizat și a inspirat sute de femei să pornească mișcarea Time’s Up.  Este relatată și viața ei după această experiență, precum și rolul ei de CEO al Reddit, unde a luptat împotriva hărtuirii online, a promovat o schimbare a culturii și a fondat proiectul Include, o organizație nonprofit dedicată avansării diversității în tehnologie.

  1. „The Residence: Inside the Private World of the White House” de Kate Andersen Brower

y648-1532107572

Brower a petrecut sute de ore, intervievând bucătari, șefi, portari, floraristi și alții care au lucrat la Casa Albă,  pentru a putea apoi oferi o perspectivă din spatele scenei a vieții prezidențiale. Astfel, ea pune în lumină relatările foștilor angajați dezvăluind povestiri despre iubire, durere, prietenie și absurditate. Este un roman captivant, un bestseller non-ficțiune asupra căruia Netflix și Shondaland au câștigat drepturile de imagine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares