Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
12966223_1190454620994235_970631679_n
Autori internationali

Camilla Läckberg: Copilul german

2463

“Moartea este o stare, la fel ca si viata, de ce una trebuie sa fie mai buna ca cealalta?”- Camilla Lackberg

 

Despre carte.

Aparut la Editura TREI „Copilul german” este un roman plin de tensiune, tulburator, dar totodata facinant care te va surprinde si te va incanta cu paginile lui cuprinzatoare.
Până unde poţi merge ca să ascunzi adevărul?

Erica Falck descoperă cu uimire o medalie nazistă printre lucrurile care i-au rămas de la mama ei. Bântuită de amintirea unei copilării lipsite de tandreţe, Erica se hotărăşte să sondeze trecutul familiei sale şi să-i afle secretele.
Oare de ce mama ei a păstrat o veche medalie nazistă şi cămăşuţa însângerată a unui copil?
Cercetările o conduc pe Erica Falck acasă la un profesor de istorie pensionar, care a făcut parte din cercul de prieteni ai mamei sale în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Numai că întrebările pe care le pune sunt întâmpinate cu răspunsuri ciudate şi evazive.
Două zile mai târziu, profesorul de istorie are parte de o moarte violentă.
Soţul Ericăi, ofiţerul de poliţie Patrik Hedström, deşi aflat în concediu de paternitate, se va implica şi el curând în ancheta privind această crimă atroce.

 

„Camilla Läckberg este expertă în a combina scene domestice cu poveşti pline de suspans şi de o tensiune maximă. O lectură obligatorie pentru fanii senzaţiilor tari!” – The Guardian
„O poveste care te tulbură şi te fascinează deopotrivă – o demonstraţie de virtuozitate din partea celei mai faimoase scriitoare suedeze de romane poliţiste.” – The Independent
„O încântare! Tensionat şi incitant, romanul Camillei Läckberg nu-ţi dă nicio clipă de răgaz.” – News of the World

 

„Nu aveau să îi prindă pe toţi. Era conştient de asta. Încă existau nenumăraţi afară, în libertate, iar din ce în ce mai mulţi se apropiau de sfârşitul vieţii. Dar în loc să piară în suferinţă, la închisoare, ei mureau liniştiţi, de bătrâneţe, fără a fi nevoiţi să îşi înfrunte faptele din trecut. Acela era lucrul care îl motiva. Acela era lucrul care îl făcea să refuze capitularea.”

 

Deşi se teme de ce va descoperi, Erica se hotărăşte să citească jurnalul mamei sale – ceea ce află este dureros şi surprinzător.
Trecutul întunecat iese la lumină, împreună cu adevăruri necruţătoare.
Un thriller psihologic despre lupta îndârjită a unei femei care trăieşte unul dintre cele mai întunecate capitole din istoria Europei.

 

Despre autor.

 

Camilla Läckberg s-a născut în 1974. Înainte de a deveni cea mai populară scriitoare suedeză de romane poliţiste, ea a lucrat mai mulţi ani ca director de marketing.
Înscrierea la un curs de creative writing i-a schimbat destinul.
Copilul german face parte dintr-o serie de şapte romane (Seria Fjällbacka) ce s-au bucurat de un succes enorm de piaţă şi de o presă foarte bună. Această serie este în curs de publicare în peste 30 de ţări. De aceeaşi autoare, la Editura TREI au mai apărut: Prinţesa gheţurilor, Predicatorul, Piază rea şi Cioplitorul în piatră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Shares