Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Audrey Niffenegger: Sotia calatorului in timp

356617
„Poate esti doar visul meu. Poate eu sunt doar visul tau. Poate fiecare dintre noi exista doar in visele celuilalt, si in fiecare dimineata, cand ne trezim, uitam unul de celalalt.” ( Audrey Niffenegger)
Cheia cartii.
Audrey Niffenegger creeaza o poveste de dragoste cu totul iesita din comun, a unui bibliotecar cu o problema genetica ce-l face sa calatoreasca in timp si sotia lui care trebuie sa se obisnuiasca cu plecarile bruste si de lunga durata ale acestuia.

“Sotia calatorului in timp” uneste trecutul, prezentul si viitorul printr-o iubire neconditionata, capabila sa depaseasca orice obstacol. Henry si Clare sunt constienti de riscurile la care se expun, suferinta, singuratatea si asteptarea indelungata, dar cu toate acestea, ei stiu ca sunt facuti unul pentru altul si lupta cu toate fortele pentru a ramane impreuna.
Povestea cartii.
Henry descopera de la varsta de 5 ani ca are capacitatea de a calatori in timp, lucru provocat de o problema genetica, dar pe care nu o putea controla. Astfel el poate sa-si traiasca viata si deodata sa se trezeasca in alta perioada a vietii lui.

Intr-una din calatorii, el aflat la o varsta mai inaintata, intanleste o fetita care se juca pe o pajiste. Ea este surprinsa de prezenta lui acolo, dar in acelasi timp el ii devine cel mai bun prieten si persoana pe care o asteapta, la anumite date scrise pe hartie, sa apara din senin. Fetita avea intodeauna grija sa ii lase barbatului niste haine, deoarece atunci cand calatorea, Henry nu isi putea lua si hainele cu el, asa ca de fiecare data ajungea gol si trebuia sa faca tot posibilul sa gaseasca niste haine.

El devine un fel de tutore fetitei, care invata si de care mai apoi incepe sa se indragosteasca. Ajunsa la varsta de 20 de ani, Clare il intanleste pe Henry, la varsta lui reala de 28 de ani, si incep sa traiasca o poveste de iubire destul de nebuneasca. Ea este constienta de suferinta ;pe care i-o aduc disparitiile bruste si de durata indelungata.

Suprinzator ei ajung sa se casatoreasca, sa isi cumpere casa mult dorita si apoi, dupa multe incercari nereusite, sa aiba un copil. Din pacate, fetita lor sufera de aceeasi boala ca tatal sau, de a calatori in timp, insa aceasta are capacitatea de a controla si de a decide unde vrea sa mearga.

Este o poveste impresionanta al carui final te las sa il descoperi singur.
Motve sa citesti.

  • Pentru ca este o lectura usoara, cu pasaje foarte bine conturate si cu o poveste ce te surprinde la fiecare pagina.

 

  • Pentru ca este o carte frumoasa din care inveti despre iubirea neconditionata dintre doi oameni al caror destin lupta ca ei sa ramana impreuna.

 

  • Pentru ca esti treptat introdus in carte, in viata celor doua persoanje a caror intamplari le vezi din perspectiva amandurora. O carte pe care o recomand cu caldura, mai ales pentru autenticitatea cu care este scrisa.

 

Despre autor
Audrey Niffenegger (nascuta la 13 iunie 1963) este scriitoare Americana, artista si academica.
Este cunoscuta dupa romanul ei de debut, “Sotia calatorului in timp”, care a fost publicat in anul 2003 si dupa care mai apoi s-a facut si un film.
Este profesor in cadrul departamentului Creative Writing la Columbia College Chicago.

 

Ce mai poti citi de la acelasi autor.
Her Fearful Symmetry, Raven Girl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares