Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Amie Kaufman&Megan Spooner: Cioburi de stele

27498086_2021651761207846_855976690_nScrisa din perspectiva ambelor personaje, este o poveste intensa, plina de emotie si profunda. Este genul de lectura de care esti absorbit indiferent de genul de carte pe care il preferi.

 

De persoanje te vei indragosti imediat. Vei putea urmari evolutia lui Lilac. Schimbarea prin care trece este uluitoare, de la fata rasfatata si crescuta sub scutul protector al tatalui ei, la o adevarata luptatoare care face fata cu brio incercarilor la care este supusa. Tarver  este baiatul provenit dintr-o familie modesta si iubitoare. Este foarte stapan pe situatie si  pe tot parcusul cartii incearca sa o incurajeze pe Lilac si sa o imbarbateze.

 

Desi la inceput relatia dinte cei doi este foarte tensionata, datorita diferentelor dintre ei, cei doi se vad siliti sa isi uneasca fortele. Incetul cu incetul, cei doi se apropie din ce in ce mai mult, relatia lor devenind una de prietenie, ca apoi sa se transforme intr-una de dragoste.

 

Un volum emotionant, misterios, care ne vorbeste despre supravietuire, despre speranta si despre iubire.

Este genul de carte pe care atunci cand o recitesti  esti lovit de  aceleasi sentimente puternice ca la inceput.

 

Icarus e o uriasa nava spatiala care calatoreste prin hiperspatiu cu viteza superluminica. Icarus explodeaza, iar Lilac LaRoux ( urmasa celui mai bogat om din univers) si Tarver Merendsen ( care, la doar 18 ani, este deja erou de razboi) sunt singurii supravietuitori. O naveta de salvare ii duce pe o planeta pustie , unde gasesc o forma ciudata de viata (“ fiinte soptitoare”), supusa unui experiment secret condamnabil, initiat de tatal lui Lilac. Totul se schimba dupa ce Lilac si Tarver dezleaga misterul “fiintelor soptitoare” si afla ca ar putea fi salvati. Dar nu vor mai fi niciodata aceiasi tineri care au pasit candva pe planeta pustie.

 

“Nu stiu cine sau ce ne urmareste, dar imi dau seama ca floarea este un dar de la fiintele misterioase. Nu stiu ce intentii au ele, dar stiu ce inseamna acest dar pentru mine. Nu sunt singura. Poate ca n-am fost niciodata.  Nici macar cand am intrat in maruntaiele navei.  Acele fiinte soptitoare imi citesc gandurile. Citesc in sufletul meu.”

 

“O aventura palpitanta in spatiul cosmic.”- KIRKUS REVIEWS

 

Cioburi de stele a fost recomensata cu cel mai prestigios premiu pentru science-fiction si fantasy din Australia, Aurealis Award for Best Young Adult Novel.

De asemenea, se afla pe lista lunga a finalistelor la Inky Teen Choice Awards  pe 2014.

 

 

kaufmanspoonerDespre autori.

Amie Kaufman si Megan Spooner sunt prietene vechi si, ocazional, colege de camera, calatorind in toata lumea( dar nu si in spatiu).

Megan, care este, de asemnea, autoarea triologiei Skylark, locuieste in Asheville, Carolina de Nord, in timp ce Amie locuieste in Melbourne, Australia. Desi le desparte o distanta atat de mare, impartasesc aceleasi pasiuni: epopeile spatiale, calatoriile cu masina si gustarile savuroase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares