Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Agnes Martin-Lugand: Imi pare rau, sunt asteptata

21767561_1830709293635428_61875035_nDespre carte.

Aparuta la Editura Trei, “Imi pare rau, sunt asteptata” este  o carte plina de emotie, scrisa cu maiestrie de Agnes Martin –Lugand, care te invita sa pasesti intr-o  aventura, in  experienta de viata a lui Yaël.

Yaël este protagonista cartii. Inainte acest nume facea trimitere la o tanara aventuroasa, indragostita, inconjurata de prieteni si familie. Acum Yaël este acea femeie matura adancita atat de tare in munca, incat uita de prieteni, de familie, uneori chiar si de ea. Astfel “Imi pare rau, sunt asteptata” se transforma  in definitia vietii ei, incat orice s-ar intampla pentru ea munca este pe primul loc.

 Insa aparitia unui personaj din tinerete ii va starni un amalgam de emotii care o vor framanta si o vor pune in situatia sa aleaga intre viata personala si viata profesionala.

Dupa ce termini de citit realizezi cat de mult te regasesti in acest personaj, deoarece problemele cu care se confrunta sunt adesea prezente in viata unui om.

Esti invitat sa pasesti in aceasta aventura a lui Yaël  si sa traiesti la maximum alaturi de ea fiecare emotie, fiecare traire, fiecare gand.

“― Cand iti spuneam ca nimeni nu trebuie sa se amestece in cariera ta, voiam pur și simplu sa spun ca nu trebuie sa renunti la ambitiile tale din cauza persoanei cu care traiesti. Cand faci așa, intr-o zi sau alta o dai in bara si sfarsesti prin a-l face pe celalalt responsabil de esec. Nu trebuie sa se puna problema unei alegeri”

“-Fii lucid, noi doi nu suntem pe aceeasi lungime de unda. Eu sunt ambitioasa, tu te multumesti cu ce ai, ceea ce nu pot sa-nteleg cu niciun chip. N-am timp de pierdut, nici loc sa ma incurc in amanunte…”

 

 “Imi pare rau, sunt asteptata e scris cu aceeasi naturalete care a devenit marca a scrisului lui Agnes Martin-Lugand.” Le Parisien

“Cred ca nu ne oprim niciodata din a ne construi propria fericire. E un proces neintrerupt. Yaël poate sa se schimbe, are dreptul ca, la un moment dat, sa aleaga alta cale. Pana la urma, putem avea mai multe vieti.”Agnes Martin- Lugand

21767663_1830710336968657_471919659_nDespre autor.

Dupa ce a profesat ca psiholog timp de sase ani, Agnes Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicandu-si primul roman, Oamenii fericiti citesc si beau cafea, in regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, in decembrie 2012. Remarcata rapid de bloggerii atenti la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul in lumea editoriala traditionala. Astfel, romanul sau a cunoscut un succes urias, fiind tradus in mai multe limbi. Drepturile de ecranizare au fost achizitionate de producatorul American Harvey Weinstein.

Cartile lui Agnes Martin-Lugand s-au vandut in Franta in peste 1 milion de exemplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares