8 cărți pe care să le citești copiilor la o cană de ciocolată caldă
Timpul petrecut în familie este sfânt, mai ales în primii ani de viață ai copiilor, când îți dorești să-i implici în toate activitățile și planurile de zi cu zi. Iar dacă cititul este cea mai predominantă pasiune a ta, poți împărtăși acest hobby și cu cei mai mici membri ai familiei. Dragostea pentru citit se învață de mic, așadar, te sfătuim să-ți rezervi cât mai multe seri din cursul săptămânii și weekend pe care să ți le petreci atât în compania cărților, cât și a celor mici.
La o cană de ciocolată caldă densă, lectura devine și mai plăcută. În continuare, ți-am rezervat o listă de cărți minunate, pe care le poți citi celor mici seara, înainte de culcare, în timp ce tu te delectezi cu o ceașcă de ciocolată caldă groasă. Pentru o experiență desăvârșită, poți încerca ciocolata caldă Yamanca, regăsită atât la cilindri cât și la plic, în sortimente aromate și parfumate.
Și acum, descoperă lista de cărți pentru copii cu ajutorul cărora le poți oferi celor mici seri de poveste alături de tine!
Deși pare greu de spus dacă aceasta este o lectură pentru copii sau pentru adulți, Micul Prinț este una dintre cărțile esențiale de citit în copilărie, fără a fi prea târziu să o mai recitești din perspectiva unui adult în devenire.
Micul prinț, ce poartă semnătura scriitorului francez Antoine de Saint-Exupéry, este povestea unui băiețel care pleacă în căutare de răspunsuri la întrebările pe care floarea, singura sa prietenă, i le pune. Trecând de la o planetă la alta, băiețelul învață lecții de viață profunde din fiecare experiență, însă adevăratul profesor îmbracă forma unei vulpi care-i dezvăluie copilului taine și înțelesuri cu o esență profundă.
Dacă vrei să-i citești copilului tău o carte care să-l pregătească pentru viață, începe cu Micul Prinț. La urma urmei, „Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii.”
Cum să-ți dresezi dragonul: Cum să vorbești dragoneza
Cărțile din seria „Cum să-ți dresezi dragonul”, de Cressida Cowell, pot fi citite în ordine aleatorie, povestea din fiecare volum este la fel de captivantă și citită individual. Dacă cel mic preferă romane de ficțiune și în special povești cu sau despre dragoni, acestă serie este mai mult decât potrivită,
În „Cum să vorbești dragoneza”, protagonistul Sughiț este un îmblânzitor de dragoni și cel mai mare erou viking care a trăit vreodată. În fața unor noi primejdii – capturarea Știrbului, pericolul în care se află nanodragonul și faptul că Rechinii-târâtori au început să bântuie mările – Sughiț trebuie să-și păstreze (sau demonstreze) statutul de erou.
De îndată ce copiii vor pătrunde în această lume fascinantă, cu greu vor mai vrea să plece din ea. Ceea ce ne îndreaptă către următoarea recomandare de lectură pentru seri petrecute în sânul familiei….
Sughiț este una dintre cele mai grozave invenții din literatura modernă pentru copii, iar aventurile sale continuă într-o nouă carte din seria „Cum să-ți dresezi dragonul”. De data aceasta, Sughiț trebuie să descopere comoara lui Barbă-Aspră cel Oribil înainte ca Alvin Trădătorul să pună mâna pe ea. Un cufăr pe care scrie „Nu deschide” îi testează lui Sughiț capacitatea de a lua decizii sub presiune. Aflați împreună continuarea citindu-i celui mic povestea din volumul„Cum să fii pirat”.
Volumul aparține lui Sam Winston și Oliver Jeffers. Copilul din cărți este o fetiță care pornește într-o călătorie pe o mare de cuvinte. Drumul o poartă tocmai până la casa unui băiețel, pe care-l invită într-o aventură în lumea poveștilor. Ținuturi fascinante, în care orice se poate întâmpla, destinul fiind la libera imaginație – acesta este secretul unei povești care-i va ține pe cei mici cu sufletul la gură, de la prima și până la ultima pagină.
Una dintre cele mai strălucite minți care a trăit vreodată pe acest pământ merită o carte numai și numai despre sine, pe înțelesul tuturor copiilor. Fă-le celor mici cunoștință cu Albert Einstein, așa cum îl prezintă Jess M. Brallier, într-o biografie minunată și amuzant ilustrată.
Alison Jay, autorul acestei cărți, lansează atât adulților, cât și copiilor, o întrebare capcană: ziua de mâine poate fi la fel de frumoasă ca cea de ieri? Un băiețel care se îndoiește de acest lucru încearcă tot felul de strategii amuzante de a da timpul înapoi, iar bunicul lui este acolo pentru a-l convinge că și ziua de mâine îi va rezerva numai experiențe minunate, dacă ar avea suficientă răbdare să le descopere.
Învață-i pe cei mici despre importanța de a trăi în prezent și a se bucura de fiecare moment al zilei printr-o lectură extrem de plăcută și frumos ilustrată.
Cleopatra este un model de urmat în rândul fetițelor curioase, iar Katie Daynes ne prezintă istoria într-o manieră plăcută și ușor de parcurs de mintea celor mici. În ținutul faraonilor și al piramidelor, viitorul prințesei Cleopatra este nesigur. Mergeți împreună pe urmele destinului ei citind și admirând prețioasele ilustrații dintre filele de poveste a uneia dintre cele mai iconice figuri din Egiptul Antic.
Charles Darwin este un alt nume mare cu care ar fi bine ca cei mici să se familiarizeze încă din primii ani de viață. Un om care a adus atât de multe contribuții științei și evoluției speciei umane are nevoie de o prezentare pe măsură, astfel încât cei mici să-i poată cunoaște munca și valoarea culturală și istorică.
Care va fi prima lectură din această listă pe care o veți parcurge împreună, la o cană de ciocolată caldă?